Opening boomgaard

Beste boomgaard-liefhebber,

De Dorpsboomgaard in Heino wordt op zaterdag 22 april officieel geopend! Deze boomgaard is tot stand gekomen door de inzet van de Stichting Duurzaam Heino in samenwerking met Plaatselijk Belang Heino. Ondersteund door Landschap Overijssel, de Gemeente Raalte en projectontwikkelaar Synchroon.

Er is door de werkgroep hard gewerkt om de boomgaard te realiseren. Ook al laat de bloesem en het eigen fruit nog even op zich wachten, de boomgaard heeft al vorm gekregen. Reden genoeg om de dorpsboomgaard officieel te openen. Iedereen is welkom voor een kop koffie, thee of appelsap!

De werkgroep Dorpsboomgaard Heino verwelkomt u graag op zaterdag 22 april tussen 10:00 en 12:00 uur. Op de mooie locatie van de boomgaard: Raalterstraat / Weversweg. Het officiële gedeelte is om 10 uur, met enkele korte toespraken. Waaronder die van wethouder Wout Wagenmans. Daarna kunt u een kijkje nemen in deze bijzondere boomgaard. Daarnaast kunt u een kijkje nemen bij de nieuwe bijenstal van de bijenvereniging. Ook zullen enkele betrokken organisaties aanwezig zijn met een informatiestand.

Voor de kinderen is een kleurplaat gemaakt van de Dorpsboomgaard. Midden in deze boomgaard is een plekje open gelaten om zelf een mooie fruitboom te tekenen, knippen en plakken of knutselen. Vanaf 10:30 uur kunnen de kinderen hun mooie tekening inleveren. Bij inlevering van hun creatie krijgen ze een aardigheidje. Natuurlijk zijn er ook kleine prijsjes te winnen voor de mooiste creaties.

De kleurplaat wordt uitgedeeld op de basisscholen. En kan ook gedownload worden op www.dorpsboomgaardheino.nl. Inleveren kan tijdens de opening, of anders voor 1 mei bij het Dorpshuus.

Komt u ook op 22 april?

Met vriendelijke groet,
werkgroep Dorpsboomgaard Heino